Buitenpost verrast BCV, Be Quick wint derby

0
127
Voetbal - bcv buitenpost

Amateurvoetbal

 

REGIO – De bal rolde weer afgelopen zaterdag en zondag. Buitenpost won verrassend met 4-0 bij BCV terwijl Be Quick de derby tegen Dokkum afgetekend met 3-0 won. Be Quick lijkt daardoor samen met Hardegarijp uit te maken wie kampioen gaat worden.

Harkemase Boys speelde in Vriezenveen tegen Deto Twenterand, de ploeg van vertrekkend trainer Michel van Oostrum. Harkemase Boys begon prima aan de tweede seizoenshelft door met 2-1 te winnen. Bovendien verloor concurrent SC Genemuiden. De zege voor de Boys was wel wat geflatteerd. De gastheren kregen minsten net zoveel kansen als de ploeg van trainer Willem Brouwer. De doelpunten van de Harekieten kwamen op naam van Joel Wagenaar (2). Eerst maakte hij de 0-1, waarna Jerry van Staa gelijkmaakte. Na een uur besliste Wagenaar het boeiende duel: 1-2. Buitenpost vertrok in de korte winterstop naar het Spaanse Marbella voor een trainingskamp. Die week heeft de ploeg van trainer Patrick Zwart, hij blijft bij Buitenpost, kennelijk goed gedaan want zaterdag werd ruim gewonnen van BCV: 0-4 (FOTO). Grote man bij de bezoekers was Jorrit Schra. Het eerste doepunt bereidde hij – na dom balverlies bij de thuisclub- voor. Dorian Berisha haalde vervolgens de trekker over: 0-1. Na negentien minuten verdubbelde Schra de score. BCV kreeg vlak voor en vlak na de rust via spits Robert Stelpstra wel kansen, het vizier stond echter niet op scherp. Na de rust bepaalde weer Schra de tussenstand op 0-3 en maakte hij ook nog eens de 0-4.

’t Fean’58 verloor in Veenwouden met 3-0 van de gelijknamige thuisclub. Voor de thee was het duel aardig in balans en wisten beide ploegen niet te scoren. Na de snelle 1-0 na de rust trok Veenwouden de wedstrijd naar zich toe. Plaaggeest voor de gasten was zonder twijfel Wietse Veenstra. Hij maakte na de rust alle treffers, een glaszuivere hattrick dus. In dezelfde klasse pakte Trynwalden op eigen veld ene puntje tegen CVVO (doelpunt Lekkerkerker): 1-1, en verloor Rijperkerk kansloos met 4-0 bij voetbalvereniging Idskenhuizen.

Kollum speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Heerenveense Boys. De ploeg van trainer Wierd Kuipers koesterde het punt, want de gelijkmaker werd pas in de extra tijd van de wedstrijd gemaakt. Kollum kwam via Joop Pijnacker nog wel op een 1-0 voorsprong. Daarna namen de bezoekers het heft in handen en werd het 1-1 en 1-2. In de slotfase pakte Kollum alsnog een punt. De voorbereiding was van Marinus Hoekstra en weer was het Pijnacker die scoorde: 2-2. Be Quick Dokkum won op een bijzonder sfeervol Tolhuispark met 3-0 van rivaal Dokkum. De zege voor de ploeg van trainer Henk Konings kwam eigenlijk nooit in gevaar. Er was voortdurend een veldoverwicht en pas in de absolute slotfase kregen de gasten wat kleine kansjes die echter niets opleverden. Bij rust was het 1-0 door een treffer van Sybren Oegema. Toen Freerk Wouda na 57 minuten de 2-0 maakte, was de wedstrijd gespeeld. Rudolf Banga maakte er nog 3-0 van, waardoor Be Quick samen met Hardegarijp gaat uitmaken wie kampioen wordt. Althans, daar lijkt het op. Hardegarijp zelf won met 3-0 van WTOC. En anders dan de uitslag doet vermoeden was er zeker in de eerste helft sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. De bezoekers kregen best aardige kansen. Pal voor de rust werd het uit het niets 1-0 door Jelke Visser en die klap kwam WTOC niet meer te boven. Na de rust domineerde Hardegarijp en werd het door doelpunten van Leo Spindelaar en Rick de Groot 3-0. ASC’75 verloor de uitwedstrijd tegen De Lauwers met 3-0. Bij rust was het 1-0 door een doelpunt van Jacob Grijpma. Breekpunt in de tweede helft was de rode kaart voor ASC-er Rob Westra die een doorgebroken speler ten val bracht. In de slotfase kon de thuisclub mede daardoor uitlopen naar 3-0. Ropta Boys verloor thuis met 2-0 van Oostergo uit Ee. Vooral in het eerste bedrijf speelde de thuisclub onthutsend zwak voetbal. De bezoekers namen daardoor via Sjoerd Zijlstra en Willem Sikkema een 2-0 voorsprong. Ropta Boys was in het tweede bedrijf weliswaar beter bij de les, de geschapen kansen konden maar niet in doelpunten worden omgezet. Ropta Boys verloor de wedstrijd nadrukkelijk in de eerste helft. Op zondag kreeg Bergum geen poot aan de grond tegen Achilles 1894. De nieuwe koploper van de eerste klasse was heer en meester en won dikverdiend. Bergum kreeg weinig kansen en had geluk dat de thuisclub slordig omsprong met de geboden kansen. Harkema Opeinde is uitstekend aan de tweede seizoenshelft begonnen getuige de 3-0 zege bij Oerterp. Overigens was de uitslag nogal geflatteerd want beide ploegen kregen ongeveer evenveel kansen. Het was overigens de eerste keer dit seizoen dat Harkema Opeinde geen tegendoelpunt te verwerken kreeg. Wesley de Vries (2) en een speler van Oerterp die zijn eigen doelman passeerde waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Surhuisterveen tenslotte begon matig aan 2014 door op eigen veld met 2-1 te verliezen van FFS.