Gytsjerkers willen hardere acties

0
205
DSF_FRIE-p03.pdf - Adobe Acrobat Pro

GYTSJERK – In brasserie De Canterlanden is donderdagmiddag overleg geweest tussen een delegatie van Doarpsbelang Gytsjerk en B&W van de gemeente Tytsjerksteradiel over de ontwikkeling van het centrum van Gytsjerk, dat al meer dan tien jaar op zich laat wachten. Buurtvereniging It Ikeblêd organiseerde onlangs een ludieke kerstbomen-actie in het centrum van het dorp, om daar mee aan te tonen dat er snel wat moet gebeuren met het centrum. De actie werd een groot succes. Om de bestuurders van de gemeente en het Doarpsbelang opnieuw op het belang van verbetering van het centrum te wijzen voerde de buurtvereniging actie bij het overleg. ‘Bij de ingang van de brasserie hebben wij een tweetal borden geplaatst. Hier werd nog geen blik op geworpen. Durfden zij niet geconfronteerd te worden met de ernst van de situatie? Wij weten het niet. Blijkbaar zijn er hardere acties nodig om ze ervan te overtuigen dat het ons ernst is en dat de ontwikkeling snel gerealiseerd moet worden. Met de gemeenteraadsvergaderingen voor de deur lijkt ons dat een goed moment’, aldus Sijbe IJ. Roosma, secretaris/penningmeester van de buurtvereniging.