Jan Kooistra

0
102
DSF_FRIE-p11.pdf - Adobe Acrobat Pro

DOKKUM – In de galerie van kunstschilder Jan Kooistra is een nieuwe expositie te zien. In de decembermaand was hier de tentoonstelling ‘In Verwondering’ te zien, een serie schilderijen over het leven van Jezus Christus. Deze serie is, samen met de eerdere serie ‘De Schepping’ verhuisd naar de Sint Janskerk in Gouda, waar de beide series voor langere tijd geëxposeerd worden. In deze kerk komen jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers vanuit de hele wereld. Vanwege de verhuizing van de schilderijen naar Gouda kwam er in de galerie in Dokkum weer plaats voor ander werk. Kooistra heeft gekozen voor werken met daarop zijn meest geliefde onderwerpen om over te schilderen; bloemen, de Waddenze met de prachtige luchten en droogvallende schepen, plekjes bij Paesens Moddergat, Friese landschappen, winterse taferelen maar ook zomerse beelden van boerderijen, vaarten en koeien. Van deze werken zijn sinds kort ook reproducties op canvas verkrijgbaar. Entree in de galerie is gratis, de galerie is iedere vrijdag en zaterdagmiddag te bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur, en op vrijdagavond. De galerie is gevestigd aan de Diepswal 3 in Dokkum.