Recordaantal deelnemers bij federatiefestival in Garyp

0
2520

GARYP – De Federatie van Muziekverenigingen en Drumbands in Tytsjerksteradiel organiseert op zaterdag 25 januari voor de aangesloten verenigingen in It Geahûs in Garyp voor de achtste keer het federatiefestival. De laatste jaren is de deelname aan het festival vanwege de gezellige en ongedwongen sfeer gegroeid, tot een recordaantal deelnemers dit jaar. Er doen twaalf korpsen mee aan het festival. De korpsen zijn Apollo Burgum, Bernlef Noardburgum, De Bazuin A en C Oentsjerk, Gearwurkingskorps De Eendracht Sumar/Excelsior Rypstjerk, De Lofstem Sumar, Hallelujah Burgum, Joost Wiersma A en B Jistrum, Looft den Heer A en B Garyp en Speelt Wel Suwâld. De deelnemende korpsen zijn verzocht lichte, vrolijke en in het gehoor liggende muziek te spelen. Van hun optreden ontvangen de korpsen een schriftelijk juryverslag dat de heer Sjoerd de Boer zal schrijven. Het federatiefestival begint om 16.30 uur, de entree is doorlopend.

Voorafgaand aan het federatiefestival vindt het veertigste solistenconcours plaats. Van zeven verenigingen doen in totaal vierentwintig solisten mee. Als jurylid fungeert Durk Lautenbach. Tijdens het solistenconcours wordt er onder andere gestreden om de BENEDICTUS-wisselbeker. Deze werd vorig jaar gewonnen door Matthijs Leffers van De Bazuin uit Oentsjerk. Het programma van het solistenconcours begint om 10.00 uur, de entree bedraagt €2,-.