Tineke Kingma

0
1662
DSK_STRK-p05.pdf - Adobe Acrobat Pro

Initiator Stichting Samen Sterker Verder

"Samen Sterker Verder is een initiatief van mij om mensen die tegenslag hebben meegemaakt hun positieve ervaringen te laten delen. Dit kunnen ze doen door hun verhaal op de website van Samen Sterker Verder te plaatsen. Iets minder dan een jaar geleden zijn wij begonnen met deze stichting en dat is erg positief ontvangen door de mensen die het volgden. Ik heb zelf ook tegenslag meegemaakt en het delen van die ervaringen hielp mij om verder te gaan. Je kunt het van je afschrijven en dat is erg fijn. Tegelijkertijd werkt het als een geheugensteuntje. Ook geeft het je veel kracht om door te gaan. De website kent ondertussen twaalf verhalen van mensen die vanuit diverse tegenslagen toch positief naar hun toekomst zijn blijven kijken en met die kracht verder zijn gegaan. En drie verhalen van hun Naasten, want deze zijn o zo belangrijk voor een herstelend persoon. We willen er hiermee voor zorgen dat mensen die ook in een moeilijke situatie zitten en dit lezen er kracht uit kunnen halen. Iedereen wil namelijk gelukkig worden. Mijn coma heeft mijn eigenschappen versterkt en mede daardoor heb ik het ook nooit negatief willen zien en altijd geprobeerd te kijken naar de mogelijkheden die er wel zijn. In het komende jaar zou ik de stichting graag meer onder de aandacht willen brengen van verschillende zorginstellingen en dergelijke, zodat daar ook verschillende personen hun verhaal kunnen schrijven en die op de site kunnen laten plaatsen. We willen namelijk ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk inspirerende verhalen op de site komen te staan. Daarnaast kan men ook kracht halen uit deze verhalen. We hopen dat de site gewoon zal doorgroeien naar meer bezoekers en meer verhalen. Het helpt ook om negatieve ervaringen van je af te schrijven en als je op die manier anderen kunt helpen is dat fantastisch. Daarnaast geef ik op 28 januari een presentatie over de stichting in de Buurthuiskamer in Aduard. Ook de bezoekers van deze plek in Aduard wil ik graag vertellen over de site. Van 10 uur tot 12 uur ‘s ochtends is de Buurthuiskamer geopend en zal ik daar aanwezig zijn om Samen Sterker Verder te presenteren en mensen te enthousiasmeren. Mochten mensen benieuwd zijn welke verhalen er allemaal op de site staan, dan kunnen ze kijken op www.samensterkerverder.nl."