Tjalling van den Bosch Fries Kampioen Sneldammen

0
174
Filmpje - damtoernooi 1

TWIJZELERHEIDE – Op de tachtigste verjaardag van Damclub Twijzelerheide werd het tweede lustrum gevierd van het Hepie Koelstra Rapiddamtoernooi. Zesenveertig mensen namen deel aan dit ontspannen toernooi, waar de gezelligheid en de snert in de pauze bijna belangrijker waren dan de onderlinge uitslagen. Ook uit het Tsjechische Praag was een deelneemster naar Friesland gekomen om mee te doen. Het is niet de eerste keer dat de organisatie een dammer uit het buitenland mocht verwelkomen, eerder brachten een wereldkampioen uit Moskou en een winnaar van de Afrikaanse Kampioenschappen Dammen al bezoeken aan het Hepie Koelstra-toernooi. Dit keer kwam de Fries Kampioen Sneldammen uit de buurt: Tjalling van den Bosch werd kampioen.