Bijeenkomst gaswinning ’t Faan druk bezocht

0
147

NIEKERK – Een bijeenkomst afgelopen donderdag in De Rotonde in Niekerk is door zo’n 150 personen bezocht. Tijdens de informatieavond konden inwoners vragen stellen over de uitbereiding van de gaswinning bij ’t Faan. Vele inwoners waren bezorgd over de gevolgen van de winning. Zij vrezen voor scheuren in hun huizen door verzakking en bevingen. Volgens de NAM hoeven de bewoners zich daar echter niet druk om te maken. De organisatie zegt dat het bij ’t Faan om een klein veld en dus ook een kleine gaswinning gaat. Een aantal dagen eerder sprak de gemeenteraad van Grootegast ook al over de plannen. Toen zei burgervader Kor Dijkstra (CDA) dat de communicatie naar omwonenden ditmaal veel beter opgepakt is dan in het verleden. Ook zei hij zich te storen aan de plannen van GroenLinks Zuidhorn, die opriep om alvast geld te claimen bij minister Kamp voor eventuele schade. De minister stelde een week eerder miljoenen euro’s beschikbaar voor het gebied rond Loppersum. Dijksta: “Dat is onfatsoenlijk, eigenlijk lijkenpikkerij. De NAM heeft al aangegeven voor 100% alle schade te vergoeden.”