GroenLinks bezoekt voedselbank Grootegast-Marum

0
122
GROOTEGAST - Voedselbank GL

GROOTEGAST – Armoede neemt toe, ook in de welvarende gemeente Zuidhorn. In november waren 10 huishoudens uit deze gemeente voor hun eten zijn aangewezen op de nieuwe voedselbank Grootegast-Marum. Nu gaan al veertien huishoudens wekelijks naar de voedselbank. Nog tien anderen gaan naar voedselbanken in Groningen en Leek. Er komt waarschijnlijk binnenkort een uitgiftepunt in Zuidhorn. Dan zullen nog meer mensen uit onze gemeente zich melden.

Op werkbezoek sprak de GroenLinks-fractie met Trija Fleer-Niks en Hettie Zeilemaker, bestuursleden van de voedselbank. Daarna volgde een rondleiding door de professionele kantoor-, opslag- en koelruimtes in Grootegast. Raadslid HenkBakker: "Wij zijn onder de indruk geraakt van het enorme werk dat door de 101 vrijwilligers wordt verzet. Ze zijn pas in oktober 2013 gestart en geven nu al wekelijks een voedselpakket aan 57 huishoudens. Daar komt heel veel bij kijken."