Harry van Lier focust zich op eigen werk – Oldehoeve

0
275
Oldehove KC Harry

CD-presentatie op 15 juni in Grand Theatre Groningen

 

OLDEHOVE – Hij is volgens zichzelf niet stijlvast, maar valt toch altijd weer terug op de blues. Harry van Lier uit Oldehove heeft een rijk verleden in de culturele sector en Van Lier kan binnenkort weer een nieuw hoofdstuk aan zijn muzikale loopbaan toevoegen, want op 15 juni wordt zijn nieuwe CD gepresenteerd. Met enkel en alleen eigen werk. Daar waar de muzikant voorheen veel voor andere muzikanten produceerde, komt er nu dus een plaat van eigen hand.

Harry van Lier is zelf niet meer zo actief in het spelen, zo vertelt hij. “Ik besteed mijn tijd vooral aan het geven van lessen aan de muziekschool in Groningen en Haren”, vertelt hij. “Daarnaast ben ik druk bezig met het opnemen van mijn eigen CD met alleen maar eigen liedjes. Het is alternatieve pop, met een vleugje singer/songwriter en af en toe ook stevige rock. Maar er komt ook een orgeltje aan te pas. Het is dus heel breed.” Van Lier is zelf van oorsprong bassist. Hij verzorgt op dit moment voornamelijk lessen aan cursisten van de muziekschool. “Het is voornamelijk band-coaching. Kinderen tussen acht en twaalf jaar, pubers en volwassenen, het is een hele brede doelgroep die ik ondersteuning bied en hun talent help te ontwikkelen. Op dit moment ben ik behoorlijk druk met deze lessen en geef ik weinig privélessen. Dat heb ik in het verleden wel gedaan.”

Daar waar Harry van Lier op dit moment kiest voor het uitbrengen van eigen werk op eigen titel, hielp hij in het recente verleden diverse muzikanten aan muzikaal succes. De band Koi kwam met het nummer ‘Op een dag’ (geschreven door Van Lier) in de Noord 19 terecht, evenals broer Hans van Lier, die samen met de Sidekicks met het nummer ‘Ain’t no blues around’ eveneens een positie in de lijst wist te bemachtigen. “Daarnaast schrijf ik ook voor de Jazzfanfare uit Groningen, dus er is voldoende te doen. Ik leef van het lesgeven en daarnaast doe ik er diverse projecten bij. Vroeger trad ik ook veel op, dat is nu wel minder omdat je anders alleen maar onderweg bent.”

Voor de CD die Van Lier gaat uitbrengen werkt hij samen met artiesten die garant staan voor kwaliteit. Met zangeres Hanneke Kappen, de gitaristen Rudy Lentze en Christof Bouwens, toetsenist Bas Mulder en drummer Marcel Wolthof streeft Harry van Lier ernaar om er een mooi product van te maken, zoals hij het zelf zegt. “Op 15 juni wordt de CD gepresenteerd in het Grand Theatre in Groningen”, vertelt hij. “Ik dacht: het wordt tijd dat ik zelf ook eens aan de weg ga timmeren. Wie weet wat er in het vat zit, ik wacht het gewoon af.”