Showband Crescendo verblijft week in Hongkong!

0
148
opende crescendo repetitie 1

Dagboek volgende week te lezen in De Streekkrant

 

OPENDE – Het is niet iedere muzikant gegeven, maar Bicycle Showband Crescendo uit Opende verblijft tot en met maandag in het Aziatische Hongkong! De showband verbleef vorig jaar in de zomer al in Digne Les Bains in Frankrijk en maakt nu opnieuw de stap naar de andere kant van de wereld. Na een verblijf in Japan en Maleisië wordt Azië opnieuw verblijd met een bezoek van het muziekkorps.

De contacten voor het optreden in Hongkong ontstonden toevalligerwijs in Frankrijk, waar manager Henk van der Tuin een lunch wist te bewerkstelligen met een Italiaanse dame, die er vervolgens voor zorgde dat Crescendo in Hongkong het Chinees Nieuwjaar kleur mag gaan geven. Bandlid Martin Groen toont zich in ieder geval een opgetogen muzikant. “We gaan met 35 leden naar Hongkong om diverse parades op te luisteren met onze optredens” vertelt hij. “Dit in verband met de Chinese jaarwisseling die ook in Hongkong wordt gevierd. We treden in totaal drie keer op en repeteren ook een aantal keren. Echt een geweldige ervaring, het wordt een groots en meeslepend feest, dat kan haast niet anders!”

Manager Van der Tuin slaagde er echter in om de kosten van het festijn voor de showband flink te drukken, want de leden van Crescendo hoeven geen euro te betalen voor hun vlucht en verblijf. “Maar we gaan wel vrijwillig die kant op”, benadrukt Groen. “We krijgen geen vergoeding en dat hoeft ook niet, we zien het echt als hobby. We moeten er inderdaad offers voor brengen, maar we gaan natuurlijk ook voldoende zien en beleven in Hongkong. Voor mij valt deze week precies in de tentamenperiode, dus dat is wat minder. Maar goed, dit zou ik ook niet willen missen, vandaar dat ik besloten heb de tentamens op een later moment in te halen. Dit is een unieke kans. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. De een neemt vrij, de ander schuift met studie-uren. We zijn met 35 leden en dat is toch een mooi aantal.”

Het reizen naar een dergelijk oord brengt in ieder geval wat logistieke planning met zich mee, want de 35 leden nemen ieder hun eigen muziekinstrument mee en daarnaast moeten de fietsen met aangepaste sturen ook ingeladen worden om dit te realiseren. Tijdens een reis naar Turkije zorgde dit enkele jaren geleden voor flink wat consternatie, want de vliegmaatschappij kon door een miscalculatie niet alle fietsen bergen. Echter, van deze ervaringen heeft de vereniging ook geleerd. Nadat er vele landen al werden bezocht, is Azië voor de derde keer aan de beurt. In een eerder stadium reisde Crescendo namelijk naar Japan en Maleisië. “We hebben er ongelooflijk veel zin in. Het kan het anders dan dat het een succes wordt. Afgelopen woensdag hebben we voor de laatste keer gerepeteerd en dat zag er allemaal goed uit. De komende zes dagen worden erg leuk.”

Bicycle Showband Crescendo is vandaag (dinsdag) vertrokken en verblijft tot en met drie februari in het Aziatische land. De Streekkrant heeft een unieke samenwerking met deze showband weten te bewerkstelligen, want Martin Groen zal voor de Streekkrant een dagboek gaan bijhouden, welke volgende week in de krant zal worden gepubliceerd. Wordt dus vervolgd!