Afsluitend concert Maartenskerk door Roder jongenskoor

0
186

KOLLUM – Als afsluitend concert van de reeks Maartenskerkconcerten 2013/2014 treedt het Roder Jongenskoor op 8 maart op. Voor dit optreden zijn kaarten aan te schaffen via de website www.maartenskerkconcerten.nl en indien nog beschikbaar aan de zaal.  Kaarten kosten €5,-. Jeugd t/m 12 jaar gratis.  De aanvangstijd van het concert is 19:30 uur. Het koor is 1985 opgericht naar Engels voorbeeld, met als repertoire de Anglicaanse koormuziek in breedste zin en van zeer hoge kwaliteit. Dirigent van het koor is Rintje te Wies, tevens artistiek leider van de Stichting Koorschool Noord Nederland.
Het Roder Jongenskoor wordt alom geprezen om de consequente Engelse koorstijl, niet alleen wat betreft grootte en stembezetting, maar ook in de sterkte aandacht voor de stemkwaliteit van de individuele jongens en jongemannen. Het Roder Jongenskoor kiest in al zijn facetten voor een muzikale aanpak die bij de Engelse jongenskoren leidt tot het beroemde hoge niveau van muziek maken. In de afgelopen jaren hebben de jongens  meegewerkt aan velerlei grotere producties voor koor en orkest, zoals uitvoeringen van de Matthaüs Passion van Johann Sebastian Bach, het War Requiem, de Saint Nicolas Cantata en de Spring Symphony van Benjamin Britten en de Derde Symfonie van Gustav Mahler, waarbij een jongenskoor is voorgeschreven. Jongenssolisten verlenen regelmatig medewerking aan ‘Die Zäuberflöte’ van Wolfgang Amadeus Mozart, het Requiem van Gabriel Fauré en de Chichester Psalms van Leonard Bernstein. Het koor maakt regelmatig buitenlandse reizen, onder andere naar Cambridge. Vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries. Kijk voor informatie: www.roderjongenskoor.nl.