‘Alle wille yn it nije doarpshûs op ‘e Tille’

0
1483

KOOTSTERTILLE – Voor de start van de verkiezingscampagne van de FNP Achtkarspelen toog een grote delegatie van de Friese lokale partij naar Kootstertille. Nbij het centrum van het dorp is een nieuw dorpshuis in aanbouw; het ‘Tillehûs’. Dit dorpshuis is op de plaats gekomen van het voormalige pand. Vier jaar geleden werd de wens van een nieuwgebouwd dorpshuis voor Kootstertille al duidelijk. FNP had toendertijd een bord gemaakt met de tekst: ‘Alle wille yn in nij doarpshûs op ‘e Tille’. Nu het dorpshuis al hoog verrezen is kon het bord weer tevoorschijn komen en onthuld worden door lijsttrekker FNP Marten v/d Veen en Plaatselijk Belang voorzitter Sake van der Meer met de nieuwe tekst: ‘Alle wille yn it nije doarpshûs op ‘e Tille’. Een klein woordje verschil qua tekst, maar voor het dorp Kootstertille een enorm verschil.  ‘It is inkeld te tankjen oan  de FNP dy’t altyd meiwurke om de plannen te realisearjen,  it hurde wurkjen en trochsetten fan in oantal minsken,  en foaral de ynset fan Marten v.d Veen, dat wy hjir, noch gjin fjouwer jier nei de ferkiezingsbelofte, byelkoar steane foar in geweldich MFA yn oanbou’, aldus Lys Visser, voorzitter van het nieuwe Tillehûs. Het nieuwe ‘Tillehûs’ zal onderdak bieden aan huisarts, logopedie, GGD, thuiszorg en fysiotherapeut. Ook zal het jeugdhonk en een sportzaal in het gebouw aanwezig zijn.