Buitenpost kansloos, doelpuntenregen in Kollum

0
147
Buitenpost Urk voetbal-2

REGIO – Een beperkt inhaalprogramma dit weekend. Buitenpost verloor op eigen veld met 4-1 van aanstaande kampioen Urk. Het publiek in Kollum kreeg waar voor haar geld. Het duel tussen de thuisclub en ’t Fean’58 eindigde namelijk in 6-3.
Buitenpost kreeg zaterdag geen poot aan de grond tegen Urk. De gasten hadden vrijwel continu balbezit en creeerden zeker in de eerste helft kans op kans. Bij rust keek de ploeg van trainer Patrick Zwart dan ook tegen een niet eens geflatteerde 0-4 achterstand aan. Bij twee van de vier tegentreffers zag doelman Johan Laanstra er overigens niet al te best uit. Na de rust lieten de Urkers de teugels wat vieren en kreeg de thuisclub zowaar wat kansjes. Tien minuten voor tijd redde Dorian Berisha de eer door de 1-4 aan te tekenen. Kollum won op eigen veld met 6-3 van ’t Fean’58. Anders dan de uitslag wellicht doet vermoeden was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel. Het grote verschil was echter het benutten van kansen. De thuisclub was wat dat betreft veel efficiënter en heeft bovendien Joop Pijnacker, die zaterdag ook weer gewoon drie in het netje legde. Denny Nicolai, een speler van de gasten en Hein van Marrum tekenden voor de overige goals van Kollum. Namens de bezoekers- die bij rust wel al met 3-0 achter stonden- maakten Imani Mchimbwa, Arjan Van Duinen en Jens Hamstra de goals. ’t Fean’58 is door de nederlaag wel weer in de gevarenzone beland. Kollum kan weer (een beetje) naar boven kijken. Hardegarijp blijft op titelkoers. Zaterdag werd op eigen veld met 1-0 gewonnen van ONT. Beide ploegen waren redelijk gelijkwaardig, al wisten de bezoekers niet heel veel kansen te creeren. Uiteindelijk besliste Leo Spindelaar in de 26e minuut de wedstrijd door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Wykels Hallum en
Dokkum sloten af met een 1-1 gelijkspel. In een bijzonder povere wedstrijd op een heel slecht velde kregen beide ploegen wat ze verdienden: een puntje. Anne Olivier zette de bezoekers uit een vrije trap op 0-1. Na de rust kwam de thuisclub terecht op gelijke hoogte. WTOC pakte uit bij RWF een puntje. Jitze Keizer zette de bezoekers vanaf de strafschopstip op 0-1. Na de thee was de thuisclub beter en viel de verdiende gelijkmaker. GSVV verloor de uitwedstrijd bij VCR met 2-1. Bij rust was het 1-0. Twintig minuten voor tijd leek een stunt in de maak toen invaller Pieter Pilat de 1-1 aantekende. VCR maakte echter niet lang daarna de 2-1. In de spannende slotfase kregen de bezoekers nog een aantal corners en kansen. De gelijkmaker viel echter niet. Ternaard won met 3-1 van Oostergo. De overwinning voor het gehavende Ternaard was in orde. Roel Hoekstra, Anne Rienk Sijens en Taeke Jan Keegstra scoorden namens Ternaard, Wille Sikkema was trefzeker voor de bezoekers. Het duel tussen Friese Boys en Ropta Boys eindigde in een 1-1 remise. Sander Hoekstra zette de thuisclub 0-1, Simon Dijkstra maakte gelijk: 1-1. Het duel had twee verschillende helften. Voor de rust was  Ropta Boys beter, na de thee waren de rollen omgedraaid. Anjum tenslotte, won met 4-1 van Opende.
De bezoekers namen via routinier Hendrik de Zwart wel de leiding, daarna was het woord aan een beter Anjum dat door goals van Anne Zijlstra, Pope Bauke Holwerda (2) en Brant Schaap verdiend met de drie punten aan de haal ging.