CDA bezoekt Fc. Grootegast

0
118
CDA bezoekt FC Grootegast

GROOTEGAST – Een delegatie van de kandidaten voor de CDA-fractie van Grootegast kwam onlangs in de keuken kijken bij Fc. Grootegast. Het bestuur wilde Hielke Westra, Ingrid de Vries en Sjabbo Smedes de sfeer laten proeven van een zaterdagmiddag waarin het 1e team het moest opnemen tegen ASC uit Augustinusga. In korte tijd volgde een uitleg over de organisatie rond een wedstrijddag waarbij heel veel vrijwilligers nodig zijn voor taken als leider/coach, scheidsrechter, maar ook de vrijwilligers die het speelveld moeten klaarmaken en de aankleding verzorgen. En niet te vergeten de gastvrouwen in de bestuurskamer, de kaartverkopers,  de omroepster en het personeel van de kantine onder leiding van Bertus en Antje.
Er werd gesproken met vice-voorzitter Jannes de Boer over het net aangelegde kunstgrasveld en de krapte in kleedkamers. De Boer vertelde ook over de recentelijke privatisering van de voetbalvelden. De slogan ‘Samen kunnen we meer,’ lijkt op een vereniging met Fc. Grootegast als voorbeeld goed te werken. Zelfs het 1e team wist deze dag 9-0 winst binnen te halen.