ChristenUnie op bezoek bij winkeliers binnenstad Dokkum

0
131

DOKKUM – Een delegatie van de ChristenUnie Dongeradeel bracht afgelopen week een bezoek aan een aantal winkeliers uit de binnenstad van Dokkum. Er werd onder andere gesproken over het ontbreken van een eigen onderkomen voor de jeugd. ‘Veel dorpen zijn inmiddels voorzien van een jeugdhonk, maar de jeugd van Dokkum heeft op dit moment geen ontmoetingsplek. Dit leidt tot overlast in de binnenstad, vooral in de zomer. Kan de gemeente hier geen positieve bijdrage aan leveren?’ was het verzoek aan de ChristenUnie. ‘De binnenstad zal er aantrekkelijker en gezelliger door worden.’ Ook vroegen de winkeliers aandacht voor de veiligheid op de Grote Breedstraat. Het blijkt dat er vrijdagsavonds en zaterdagsmiddags nog steeds gefietst en met de auto gereden wordt door de Grote Breedstraat. terwijl dit op die momenten niet is toegestaan. Handhaving kan veel beter. Gelukkig zijn er nog geen ernstige ongevallen gebeurd. De algemene klacht van de winkeliers was wel dat de gemeente zeer traag reageert op en uitvoering geeft aan bepaalde wensen en toezeggingen. Ook de openingstijden kwam tijdens het gesprek aan bod. De winkeliers voelden veel voor het advies van de ChristenUnie: zorg voor een gedegen onderzoek onder alle winkeliers naar openstelling door de week en in het bijzonder op de zondag. Hierin dient ook meegenomen te worden zaken als toerisme en de regiofunctie die de Dokkumer binnenstad heeft. De ChristenUnie benadrukte echter dat zij in principe tegen zondagsopenstelling is. Daarnaast werd er gesproken over het parkeerbeleid en het wegvallen van het VVV-kantoor. De ChristenUnie heeft met de winkeliers afgesproken over een jaar opnieuw met elkaar in gesprek te gaan.