D66 zet verkeersknelpunten op een rijtje

0
2003
zuidhorn verkeersknelpunten

ZUIDHORN – D66-kandidaatraadsleden Jan Gutman en Johan W. van Egten hebben burgemeester Bert Swart een boekwerk met daarin alle meldingen van verkeersknelpunten gedaan door inwoners, overhandigd. De democraten zijn begin januari op hun site een meldpunt gestart, waarop inwoners verkeersknelpunten kunnen melden. Er kwamen tot nu toe meer dan dertig meldingen binnen vanuit de hele gemeente.
Via een interactieve kaart werden de knelpunten tijdens de overhandiging duidelijk in beeld gebracht. Ze waren voorzien van een rode vlag. “Het is de bedoeling”, zo sprak Gutman, “dat deze rode vlaggetjes groen gaan kleuren”. Volgens de partij zit er inmiddels wat beweging in de wat starre houding van het college in deze verkeerskwesties. Het is de raad geweest die een paar jaar geleden besloot om te bezuinigen op onderhoud van wegen, verlichting in de buitengebieden en onveilige verkeerssituaties. Ook D66 stemde daar mee in. Maar “er werd echter wel aan toegevoegd dat het niet ten koste zou gaan van onveilige situaties. En daar zit nu juist het punt. Mensen voelen zich op bepaalde plaatsen onveilig op de weg, omdat simpelweg men het gevoel heeft, dat er teveel onveilige situaties ontstaan binnen onze gemeente.”
D66 hoopt dat naar aanleiding van de klachten die binnen gekomen zijn via het meldpunt, de kritieke situaties aangepakt zullen worden. Voor de inwoners blijft het ook in de toekomst mogelijk om onveilige verkeerssituaties te melden.