Filmvertoning Internationale Vrouwendag steun voor de Voedselbank

0
164

KOLLUM – Het Filmhuis Kollum besteedt ook dit jaar aandacht aan Internationale Vrouwendag op zaterdag 8 maart. Vanaf 20.00 wordt er een film vertoond waar de rol van de vrouw in al haar aspecten aan de orde komt. Vrouwen én mannen zijn deze avond welkom op deze extra filmavond. De opbrengst van de avond gaat naar vrijkaarten voor alle vrouwen die gebruik maken van de voedselbank in Kollum. Elk jaar is 8 maart de dag om stil te staan bij vrouwen die het niet zo makkelijk hebben als wij hier in Nederland. Dat is dan ook de reden dat de opbrengst uit de entreegelden altijd naar een goed doel gaan. Dit jaar is gekozen voor een goed doel dicht bij huis. Voor alle vrouwen die gebruik maken van de voedselbank worden er twee vrijkaarten met gratis consumptie beschikbaar gesteld. De vrijkaarten kunnen tot en met 8 maart 2015 worden gebruikt. De vrouwen kunnen zelf weten of ze deze willen gebruiken voor een eigen avondje uit of deze gebruiken voor hun  kinderen en een kinderfilm. Het Filmhuis vindt het wel een mooi idee dat naast het voedsel van de voedselbank ook het geestelijke voedsel door middel van een fijne film in een mooie ambiance kan worden aangeboden. Bij de filmavond is ook Amnesty International aanwezig om aandacht te vragen voor vrouwen die in slechte omstandigheden verkeren. Op de website www.filmhuiskollum.nl is meer informatie te vinden over de inhoud van de film. Reserveren is gewenst via 0511-452282, dag en nacht bereikbaar. De entree bedraagt 5 euro.