Klanken toppianist brengen Abdijkerk in vervoering

0
1657
Hannes Minnaar in Abdijkerk

ADUARD – Hannes Minnaar heeft een schitterend concert gegeven voor een volle Abdijkerk in Aduard. Op het programma stonden pianowerken van J.S. Bach, C. Franck, G. Faure,  M. Ravel. De uitvoering was prachtig waarbij virtuositeit gekoppeld werd aan intens muzikaal gevoel. Het publiek, ruim 150 bezoekers, luisterde ademloos en beloonde de solist na afloop met een minutenlang staande ovatie. Hannes Minnaar was zelf ook zeer tevreden met het concert en was onder de indruk van “de prachtige locatie, de zeer goede akoestiek en het fantastisch aandachtig publiek”. Al met al een zeer geslaagd concert in de al ruim 50 jaar bestaande concertreeks van de Abdijconcerten. Dit seizoen volgt nog op 28 maart een concert van het Orlando Kwintet. Dat de Abdijconcerten ook landelijk in hoog aanzien staan blijkt uit het advies voor toekenning van een garantiesubsidie van Het Nationaal Fonds voor Podiumkunsten. Men is onder de indruk van kwaliteit van de programmering zoals blijkt uit het advies: “Het programma bestaat uit een interessante combinatie van uiteenlopende muziekstijlen en genres binnen kamermuziek aangevuld met wereldmuziek. De aanpak op het gebied van publieksbereik overtuigt en past bij de aard en de geografische ligging van het podium.”
Door de erkenning is het ook in 2014 en 2015 mogelijk musici van topniveau naar Aduard te laten komen.