Makelaars slaan handen ineen

0
171

TYTSJERKSTERADIEL – Wie op zoek is naar een betaalbare woning in de gemeente Tytsjerksteradiel, wie meer wil weten over energiebesparing, renovatie, financiering of subsidies, kan een kijkje nemen in het centrum van Burgum. Vijf makelaars uit de gemeente Tytsjerksteradiel gaven dit weekend een vervolg aan het Woonoffensief Fryslân. Makelaars Wijmenga, Jaap Kingma, Scherjon + Van der Veen, Zantman en Factor Noord hebben de handen ineen geslagen. Zij waren allen vertegenwoordigd op het Woonoffensief Fryslân, de woonmarkt in het gemeentehuis van Burgum. De gezamenlijke presentatie was zo’n groot succes dat makelaar Berend Wijmenga besloot om zijn leegstaande pand aan de Schoolstraat 13 beschikbaar te stellen als infocentrum. Daar, in het voormalige onderkomen van Henk ten Hoor, kunnen geïnteresseerden nu terecht voor een groot woningaanbod. ‘Je zou het Woonoffensief Tytsjerksteradiel kunnen noemen’, zegt Wijmenga. Van onderlinge concurrentie is geen sprake. De makelaars zijn bij toerbeurt in het infocentrum aanwezig. Behalve de makelaars is ook het Energie(k) Loket van de gemeente Tytsjerksteradiel aanwezig. De medewerkers geven de bezoekers onafhankelijk advies over bouwen, verbouwen, financieren of energiebesparende maatregelingen. Zo zijn er diverse subsidie- en renovatieregelingen. Die maken het mogelijk om een bestaande woning meteen op te knappen en vooral ook energiezuinig te maken. Wijmenga: ‘Huizenbezitters kunnen maximaal € 2.400 subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. Zonder eigen geld, minder woonlasten, meer woongenot. Op vrijdagavond 7 maart en zaterdag 8 maart is het pand geopend. Vrijdags van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.’