Na opening zal watersportsteiger Visvliet bijzonder podium vormen

0
90

Goed begin doet volgen

VISVLIET – De watersportsteiger in Visvliet is klaar voor de opening. Op vrijdag 14 maart is het dan zover. Zowel wethouder Jelle Boerma van de gemeente Kollumerland als wethouder Fred Stol van de gemeente Zuidhorn zal aanwezig zijn. In het bijzonder en juist vooral zijn de Visvlieters uitgenodigd voor deze opening, aangezien zij financieel en in werkkracht fanatiek hebben bijgedragen.
Na  lange voorbereiding is de watersportsteiger binnen twee maanden geplaatst. De firma Oosterhof-Holman sloeg de palen in de bodem van de Lauwers, maakte met veel vakmanschap de grondvorm van de steiger en het remmingswerk voor de kleine helling voor lichte bootjes. Vrijwilligers van Visvliet zetten er de plankiers en de radkering op en maakten het verder af met toegangvlonders, picknick banken en een aanplakbord.
Dat een goed begin doet volgen, blijkt wel uit het feit dat de opening van de steiger direct ook de start is van een bijzonder project. Het Platvorm West gaat een spektakel organiseren in de traditie van ‘Ruige Paradijs’ en ‘Swet’ waarvoor de steiger dienst gaat doen als podium.
Platvorm West heeft een ‘waarnemer’ uit het westen des lands (regio 010) uitgenodigd om de mogelijkheden te onderzoeken voor een manifestatie bij de Gerkesbrug en de pas aangelegde aanlegsteiger in Visvliet. De ‘waarnemer’ komt van een dichtbevolkt stuk Nederland naar een plek van rust en ruimte, vanuit een stad met een wereldhaven naar een dorp met een aanlegsteiger in de Lauwers, en van de groei en het grote gebaar naar de krimp en het zieltogende platteland. Toch is zijn nieuwsgierigheid gewekt door gas en aardbevingen, en satellietontvangers (Grijpskerk en Burum). Dit gevoegd bij de geschiedenis van Visvliet en haar grootste asielzoeker Eise Eisinga doen hem vermoeden dat er een groot verhaal te schrijven is in Visvliet. Hij zal 14 maart aanleggen bij de brug en zijn plannen ontvouwen.