Olympische taferelen in Lutjegast

0
104
spelmiddag Lutjegast

LUTJEGAST – Nu het nieuwe dorpshuis weer is geopend, hebben Dorpsbelangen, de Oranjevereniging en de Stichting Dorpshuis het Kompas in Lutjegast besloten  activiteiten beter op elkaar af te stemmen. Indien mogelijk wil men activiteiten gezamenlijk organiseren. Afgelopen week werd de eerste stap in dit ontwikkelingsproces gezet. Er werd gezamenlijk een spelletjesmiddag georganiseerd,  waarbij behendigheid en uithoudingsvermogen centraal stonden. Maar liefst 54 kinderen hadden zich opgegeven en durfden de uitdaging aan te gaan. Bij de opening van de twaalf onderdelen werd een link gelegd naar de Olympische spelen. De vlam werd binnengebracht en de spelen  werden geopend. Net als bij de Olympiërs werd er vervolgens gestart met een goede warming up op muziek. Daarna gingen ze langs de twaalf onderdelen. Tenslotte kreeg elke deelnemer een medaille, wat niet elke Olympiër heeft kunnen zeggen. Natuurlijk alles onder het motto ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’.