Oudwoude begint eigen bibliotheek in dorpshuis

0
135
oudwoude opening mfc bieb 2

OUDWOUDE – Waar op veel plaatsen bibliotheken de deuren sluiten, werd in Oudwoude zaterdagmiddag juist een bibliotheek geopend. Burgemeester Bearn Bilker knipte het lintje door van de fonkelnieuwe bibliotheek in MFC Hústerwâld. Het initiatief voor de bibliotheek kwam vanuit inwoners van Oudwoude. Een halfjaar geleden nam mevrouw Sangers het initiatief om in het dorpshuis een bibliotheek op te gaan richten. Dit om een gezellige ontmoetingsplek te creëren. In het dorp werd een oproep gedaan om aan boeken te komen en met eigengemaakte presentjes werd er een sutelaksje gehouden in het dorp. Via deze actie kwamen er duizenden boeken binnen. De boeken kwamen niet alleen uit Oudwoude, maar ook uit omringende dorpen en zelfs uit Zweden. Nog steeds wordt het aanbod uitgebreid. De boeken zijn allemaal voorzien van een nummer en een barcode. In het boek komt een stempelkaart voor de uitleendatum. Ook wordt de administratie in een computer vastgelegd. Voorlopig kunnen alleen inwoners van Oudwoude lid worden van de bibliotheek.