Siebrich Douma

0
2044
Foudgum - siebrich douma

FOUDGUM – Tijdens het internationale blokfluitconcours in het Duitse Nordhorn won Siebrich Douma de tweede prijs. Siebrich is leerlingen van Dinie Goedhart en volgt lessen bij de Topopleiding Flauto Nuovo in Foudgum. Tijdens het blokfluitconcours speelde ze het tweede en derde deel uit de sonate in F groot van G. Sammartini op de sopraanblokfluit. Daarnaast speelde ze een Largo van Antonio Vivali op een altblokfluit en het optreden van de jonge blokfluittiste werd afgesloten met een vrolijke Ierse dans, wederom op sopraanblokfluit. De eerste prijs was voor Ellen Peters met Fragmente van Shinohara. Siebrich Douma is een veelbelovende blokfluittiste. Vorig jaar kreeg ze een eervolle vermelding tijdens het prestigieuze Prinses Christina Concours. Ze speelt al vanaf haar negende blokfluit, eerst bij streekmuziekschool de Wâldsang en daarna bij Flauto Nuovo in Foudgum.