Soap Reclame Belasting Plan Zuidhorn nog niet ten einde

0
115

ZUIDHORN – Het aannemen van het gewijzigde voorstel Reclame Belasting Plan door de raad van Zuidhorn heeft nogal wat voeten in de aarde. Het bestuur van de Zakenkring Zuidhorn kondigde daarop aan op te stappen, terwijl burgemeester Bert Swart een verwoede poging deed om de boel te redden.
Gisteravond (maandag) werd het onderwerp tijdens het Presidium opnieuw ter sprake gebracht. In de raadsvergadering van maandag 17 februari jongstleden werd het oorspronkelijke voorstel door maar liefst zes amendementen van het CDA gewijzigd, iets wat het bestuur van Zakenkring Zuidhorn in het verkeerde keelgat schoot. D66 kondigde al aan dat het hoopte dat het onderwerp opnieuw op de agenda zou komen voor de raadsvergadering van maandag 10 maart aanstaande. Tijdens het Presidium van gisteravond werd daar een klap op gegeven. Bij het ter perse gaan van deze krant was de uitkomst daarvan onbekend.
En de Zakenkring? Dat heeft een ledenvergadering uitgeschreven voor maandag 10 maart. De leden zullen dan besluiten hoe het nu verder moet met de Zakenkring Zuidhorn.