Verschillende activiteiten vanwege Internationale Vrouwendag

0
119

DOKKUM – Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. In Dokkum worden er de  hele week verschillende activiteiten georganiseerd. Met medewerking van andere organisaties heeft de organisatie ‘Vrouwen Intercultureel Dongeradeel’ een leuk en afwisselend programma kunnen samenstellen. Op zaterdag 8 maart vindt het programma ‘Lijf on stage’ plaats in theater Sense. In een hilarische botsing van persoonlijkheden gaan vier eigenzinnige meiden een gezamenlijke strijd aan tegen de toekomst die voor elk van hen een schrikbeeld oproept.
Met humoristische en gevoelige liedjes, afgewisseld met hilarische sketches nemen de dames van LOS je mee in hun beleving van het leven. Aanvang 20.15 uur. Entree € 21,00. Op zondagmiddag 9 maart wordt het Vrouwencafé Meet & Greet gehouden. Een gezellige middag om elkaar te ontmoeten en nieuwe mensen te leren kennen in Grand café de Waegh van 15. 00 – 17.00 uur. De middag wordt afgewisseld met optreden van Jildou en Bernadette. De debuut CD “Ik ben” van deze getalenteerde meiden is een groot succes. Alle nummers zijn geschreven en gecomponeerd door singer-songwriter Jildou Bakker. Entree betreft een vrijwillige bijdrage. Op dinsdagmorgen 11 maart wordt bij CVIO een inspirerende en ontspannende ochtend gehouden. Van 9.30 tot 11.30 uur wordt een workshop gegeven door Margriet de Boer en Tjitkse Postma. Hier kun je ontdekken hoe je met kruiden kunt ontspannen. Er kunnen maximaal twaalf deelnemers meedoen, de toegang is een vrijwillige bijdrage. Dinsdagavond draait er in het Filmhuis in Dokkum een mooie film. Kosten zijn €7,50. Op woensdag 12 maart en vrijdag 14 maart wordt er onder leiding van Celian Koopmans van VAKwerk een workshop lampenkap pimpen gehouden. In het pand van VAKwerk aan de Hoogstraat 30 kan men van 13.00 tot 17.00 uur voor 20 euro inclusief materiaal en koffie en thee een lampenkap herstijlen naar een uniek exemplaar.
Er kunnen maximaal acht mensen deelnemen. Bij opgave voor 5 maart graag de kleur, stijl en voor wat voor kamer de lampenkap bedoeld is doorgeven bij ellyverhulst@gmail.com. Tot slot is er op vrijdag 14 maart een open les Zumba van 10.00 tot 11.00 onder leiding van Elske Pompstra in de Herberg aan de Harddraversdijk 1. Toegang is gratis.