Bouw Brede School Zuidhorn gegund

0
90

ZUIDHORN – Het college van de gemeente Zuidhorn heeft de bouw van de Brede School gegund aan de Friso Bouwgroep.  Homij Technische Installaties legt de werktuigbouwkundige installaties aan en Wolter & Dros TBI zorgt voor de elektrotechnische installaties. Het gunningbesluit vormt het resultaat van het aanbestedingstraject, dat in mei 2013 is gestart. Dinsdag 1 april aanstaande wordt gestart met de bouw. Ruim een jaar later, mei 2015, staat de opening van de Brede School gepland.
De Brede School, naar een ontwerp van Team4 architecten, verrijst aan de Rijksstraatweg 1 in de Oostergast. Het gebouw biedt onderdak aan de leerlingen van obs De Borgh en cbs Het Anker. Daarnaast is er ruimte voor kinderopvang (SKSG) en een drukkerij voor cliënten van De Zijlen. De Zijlen krijgt ook een belangrijke rol in het beheer van het gebouw. Zie voor meer informatie ook www.zuidhorn.nl/bredeschool.