Brede programmering op derde Lassie ToverRock

0
264
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘Alle decennia komen deze avond voorbij!’

 

HURDEGARYP – Komende zaterdag 15 maart aanstaande wordt voor het eerst het festival Lassie ToverRock georganiseerd in het nieuwe MFC It Maskelyn. Eerder werd in het voormalig dorpshuis van Hurdegaryp De Schalmei al twee keer met succes dit feest gevierd. Initiatiefnemers Folkert Beetstra, Richard van der Meer, Sjoerd Plantinga en Jelle de Ringh hopen dit festival uit te kunnen bouwen naar een feest voor de hele regio. ‘Tot nu toe was het vooral een feest voor en door Hurdegarypers, maar het zou heel mooi zijn als Lassie ToverRock een begrip wordt in de hele regio’, aldus Folkert.
Het idee voor een festival ontstond toen in De Schalmei een culturele commissie werd opgericht voor de overgang van De Schalmei naar MFC It Maskelyn. ‘We kwamen met het lumineuze idee om De Hûnekop eens te laten optreden. Een gezellige, leuke muziekavond, dat was in eerste instantie de opzet. Maar van het één kwam het ander. Voor we het wisten hadden we een groot programma, waar niet alleen De Hûnekop op stond, maar ook de bands N.E.P. en Billy Benton & The Birddogs’, vertelt Folkert. ‘De eerste keer kwamen er zo’n 270 bezoekers. Toen we eenmaal doorhadden dat het een succes was, toen hadden we allemaal het gevoel dat we hier een jaarlijks terugkomend festival van moesten maken’, vertelt Sjoerd.  En zo geschiedde. In 2013, net een paar maanden voor het eindfeest van De Schalmei, werd de tweede editie gehouden. Dit keer al een stuk uitgebreider dan de eerste keer.  Voor komende zaterdag is er breed geprogrammeerd. In It Maskelyn heeft de organisatie de beschikking over drie zalen, waaronder het jeugdhonk. ‘In elke zaal proberen we wat anders te doen. Zo zal in het jeugdhonk voornamelijk de dubstep, techno en dance te horen zijn en in de grote zaal de coverbands’, vertelt Folkert. ‘Er is voor ieder wat wils.’
Van de acts die deze avond optreden komen een aantal uit Leeuwarden. ‘Tegenwoordig zijn er een hoop goede acts te vinden in Leeuwarden, met name dankzij de goede popacademie die de stad heeft. Uit Leeuwarden komt onder andere Maask, een stemkunstenaar en beatboxer die alleen met zijn stem en een zelf geprogrammeerd audio-systeem in zijn eentje een hele band vormt’, vertelt Sjoerd. Ook zijn er bands geprogrammeerd die het afgelopen jaar opgetreden hebben bij 3FM. De band Mundo Park zelfs drie keer. Daarnaast treden de volgende acts op; Malfunktion, Nothing, Junkyard Dogs, Leonard Ford, The Breezer Experience, Little Ricky and the Skyscrapers, El Baco en United Techno. ‘Alle decennia komen deze avond voorbij!’ aldus Richard. De vier heren van Lassie ToverRock hopen met deze editie een basis neer te zetten voor de komende jaren. ‘Als het aan ons ligt gaan we hier nog heel lang mee door. We proberen echt een festivalgevoel neer te zetten, en daarmee zijn we hier uniek in de regio.’, vertelt Sjoerd. ‘Een droom voor de toekomst? Dat het festival ooit eens uitverkocht raakt nog voordat er ook maar één optredende artiest is bekend gemaakt. Dat betekent dat de sfeer van het festival zo goed is om een kaartje voor te kopen, ongeacht welke bands er optreden.’
Lassie ToverRock vindt plaats in MFC It Maskelyn, Easter Omwei 5 in Hurdegaryp. Kaarten voor het festival kosten 10 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Primera in Hurdegaryp, KingKong Records in Leeuwarden of via de website. Voor 5 euro kun je teruggebracht worden van Hurdegaryp naar Leeuwarden. De deuren gaan om 19.30 uur open. Kijk voor meer informatie  op www.lassietoverrock.nl.