De Meeuwen Dames 1 verrast Olhaco

0
122
De meeuwen 11-3

ZUIDHORN – Dames 1 van Volleybalvereniging De Meeuwen speelde zaterdag een uitstekende wedstrijd tegen titelkandidaat in de 2e divisie Olhaco 1. In een spannende vijfsetter werd het 3-2 voor de gasten uit Hoogeveen.
De Meeuwen kwam in de eerste set uitstekend uit de startblokken en liep met veel enthousiasme en goed spel uitliep naar 14-8. Olhaco had veel moeite met de servicedruk van De Meeuwen, maar wist zich geleidelijk onder de druk uit te werken en kwam bij 18-18 op gelijke hoogte met De Meeuwen. De eerste twee setpunten waren voor Olhaco en werden teniet gedaan, maar met 25-20 ging de set naar Olhaco. De thuisploeg was niet ontmoedigd door het verlies van de eerste set, en nam ook in de tweede set direct een voorsprong van 7-1. De Meeuwen speelde zowel aanvallend als verdedigend een goede wedstrijd. Evenals in de eerste set kwam ook nu Olhaco bij 18-18 langszij, maar dit keer kon Olhaco niet ontsnappen. Met 25-23 ging de set naar De Meeuwen. Ook in de derde set trok De Meeuwen het initiatief naar zich toe en moest Olhaco in de achtervolging.
Olhaco kwam bij 14-14 even langszij, maar kon niet voorkomen dat De Meeuwen de derde set won met 25-20 en daarmee een verdiende 2-1 voorsprong in sets nam. Pas halverwege de vierde set trok Olhaco het initiatief in de wedstrijd naar zich toe en won de vierde set met 25-16. Gezien het spelbeeld in de wedstrijd, waarin De Meeuwen zelfs iets beter was dan het veel hoger geplaatste Olhaco, was het niet meer dan logisch dat de vijfde set de beslissing in de wedstrijd moest brengen.
Ook in deze laatste set kon Olhaco de hoge plaats in de 2e divisie niet waarmaken. Olhaco liep wat gelukkig uit naar een voorsprong van 13-9, De Meeuwen bleef wel  in de wedstrijd, maar uiteindelijk ging de winst in de vijfde set met 15-12 naar Olhaco. De twee punten die De Meeuwen overhield aan deze wedstrijd en het getoonde spel biedt hoop voor wat ongetwijfeld een spannend slot van de competitie wordt. De Meeuwen laat VCO58 en DIO Oosterwolde onder zich en zal met Flash/Veendam en HSC strijden om plaats 8.
De volgende thuiswedstrijden van De Meeuwen zijn op zaterdag 29 maart. De volleybalspeeltuin en de jeugd beginnen dan om 10:30 uur. Dames 1 speelt om 16:30 tegen Donitas 2, en Heren 1 komt om 18:30 uur in actie tegen Donitas 4.