Dubbel verlies Harkemase Boys; belangrijke zege ‘t Fean’58

0
162
Voetbal - t fean 58

REGIO – Het was een slechte week voor Harkemase Boys. Eerst werd de ploeg van trainer Willem Brouwer uitgeschakeld in het bekertoernooi (2-1 verlies tegen MSC Meppel), zaterdag verloren de Harekieten op eigen terrein met 1-0 van CSV Apeldoorn. Beter verging het ’t Fean’58 dat de belangrijke degradatiewedstrijd tegen SVM met 3-2 won.
Harkemase Boys speelde zaterdag een zwakke wedstrijd. De bezoekers uit Apeldoorn kwamen na een kwartier door Steven van Es op 0-1. In de tweede helft probeerden de roodhemden het wel, echt heel veel uitgespeelde kansen leverde het allemaal niet op. ACV won gewoon weer, waardoor de titel naar de Assenaren lijkt te gaan. In de eerste klasse won BCV op eigen veld met 2-1 van hekkensluiter Oeverzwaluwen. De winnende treffer van Cor de Jong viel overigens pas in de slotminuut. Diezelfde De Jong had de thuisclub na twintig minuten vanaf de strafschopstip ook al op 1-0 gezet. Namens de dappere gastern maakte Jelmer Jellesma gelijk. De zege was terecht, al was het tijdstip waarop de thuisclub scoorde bijzonder sneu voor de gasten. Buitenpost speelde een puike tweede helft en won op basis daarvan verdiend van Viboa uit Winsum: 5-1. En dat terwijl de ploeg van trainer Patrick Zwart bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aan keek. Na de thee gingen alle remmen los bij de thuisclub. Routinier Jan Oppedijk maakte twee treffers, twee keer vanaf de stip. De overige goals kwamen op naam van Sip Jaap Bos, Joran Olijve en Pieter Henstra. Opvallend: ook de Viboa-goal was een strafschop. Trynwalden verloor de uitwedstrijd bij Veenwouden met 1-0. Erik de Vries tekende in de eerste helft voor de enige goal van de wedstrijd. Het duel was het aanzien niet waard. Trynwalden kreeg amper kansen. Bovendien maakte de gesteldheid van het veld goed voetbal onmogelijk. In dezelfde klasse blijft Rijperkerk gewoon doorgaan waar het al heel lang mee bezig is: verliezen. Nu bleek CVVO uit Lemmer een duidelijke maat te groot. Het werd liefst 7-0. Kollum won de uitwedstrijd bij Waterpoort Boys met 3-0. Het duel was overigens aardig in evenwicht, want ook de thuisclub kreeg een handjevol opgelegde kansen. De gastheren beschikken echter niet over Joop Pijnacker, Kollum wel. Hij maakte twee van de drie goals. De derde treffer kwam op naam van Gerard van Zonneveld. ’t Fean’58 won op eigen veld het cruciale duel tegen SVM met 3-2 (FOTO).  Bij rust keek de thuisclub nog tegen een 1-0 achterstand aan. Joost Nieuwenhuis maakte vanuit een vrije trap de gelijkmaker, waarna een speler van de gasten zijn eigen doelman verschalkte: 2-1. Imani Mchimbwa maakte de 3-1. In de slotfase werd het spannend, toen de gasten uit Marknesse de 3-2 maakten. De thuisclub bleef in de bloedstollende slotfase echter met kunst en vliegwerk overeind. Dokkum verloor op eigen veld met 1-0 van Rottevalle. Jelle Witteveen tekende voor de enige treffer van de matige wedstrijd. Dokkum kreeg in de beginfase wel kansen, maar zakte gaandeweg steeds verder weg. In de slotfase was er wel een overwicht, het spel had te weinig overleg om tot kansen te komen. Be Quick Dokkum houdt druk op koploper Hardegarijp. De ploeg van trainer Henk Konings won zaterdag met 2-0 van RWF. Pas twintig minuten voor tijd brak Jelmer Mullender vanaf elf meter de ban: 1-0. Rudolf Banga maakte vervolgens de tweede goal. De zege was terecht, al bleef het eerste doelpunt wel erg lang uit. Hardegarijp won met 3-1 van Wykels Hallum. De zege was in orde. De goals van de aanstaande kampioen (?) kwamen van de voeten van Leon Spindelaar en Marco Landstra. Laatstgenoemde maakte twee doelpunten.  WTOC leed op eigen veld een sneue nederlaag tegen Zwaagwesteinde. De thuisclub streed voor elke meter en leek een punt te veroveren. Nadat Tjeerd van der Land er met twee keer geel af moest, moest WTOC zich beperken tot verdedigen. In de negentigste minuut maakten de gasten de 0-1. Grensrechter Piet Meerstra van de gastheren had echter buitenspel geconstateerd. De scheidsrechter keurde de goals echter gewoon goed, nadat het leek alsof hij eerste wel wilde fluiten. Toen sloegen bij Teade van der Ploeg de stoppen door. Hij kreeg de rode kaart. Driedubbel verlies voor WTOC dus. Anjum won de uitwedstrijd bij ASC’75 met 2-0. Het was alweer de vierde overwinning op rij voor Anjum. De doepunten kwamen op naam van Pope Bauke Holwerda en Johan Broersma. Friese Boys slaagde er zaterdag niet in titelkandidaat Birdaard te verslaan: 3-1. Na een 2-0 achterstand deed Wietse van der Land (strafschop) iets terug. Het werd daarna wel spannend en de thuisclub maakte pas in de extra tijd de beslissende 3-1. Al met al was de zege voor Birdaard echter wel terecht. Door doelpunten van Peter Zijlstra, Sietse Jager (2) en Martijn Fokkema (2) verloor Ternaard met 5-0 van De Lauwers. Daarmee nemen de degradatieproblemen voor Ternaard alleen maar toe en werd geen goed vervolg gegeven aan de zege van vorige week op Oostergo. GSVV deed goede zaken door op eigen veld met 1-0 te winnen van Opende. Na een 0-0 ruststand, kopte Jornt Halma de huisclub naar een 1-0 voorsprong.  Opende zette daarna alles op alles maar strandde keer op keer op de goed keepende GSVV doelman Johannes van der meer. Het publiek genoot in de tweede helft van een fanatieke en soms harde wedstrijd, die terecht door de thuisclub gewonnen werd. In dezelfde klasse had Oostergo geen schijn van kans tegen FC Grootegast. In Ee werd het 3-0 voor de bezoekers. Op zondag won Bergum de lastige uitwedstrijd van TVC’28. Het werd in Overijssel 3-2 voor de ploeg van trainer Jan Bruin. Klaas de Boer had met twee treffers een groot aandeel in de zege. De derde Bergum goal werd gemaakt door Mats Wolthuis. Na de 2-3 werd het in de slotfase nog wel even spannend, de zege kwam echter niet echt meer in gevaar. Harkema Opeinde won zondag op eigen veld met 4-2 van Geel Wit. De zege kreeg pas in de slotfase van de wedstrijd gestalte. De gasten kwamen op 0-1, Michael Oost maakte gelijk. Gerard Spinder zette de thuisclub daarna op 2-1, maar weer kwamen de gasten terug: 2-2. In de slotfase gingen de drie punten alsnog naar de thuisclub door puntgave treffers van Jordy Metz en Gerard Spinder: 4-2. Surhuisterveen deed zichzelf te kort door met 2-2 gelijk te spelen tegen THOR. Gezien het wedstrijdbeeld hadden de gasten de overwinning verdiend. Na een 1-0 achterstand maakte Dennis de Jong na de rust 1-1. Ferdy Graeler zette Surhuisterveen daarna op 1-2. THOR kwam vervolgens langszij, en dat bepaald niet conform het wedstrijdbeeld.