Goede prestaties afvalscheiding in de regio

0
104

Miniconferentie over mogelijkheden haven Lauwersoog

WESTERKWARTIER – De gemeenten Grootegast, Leek en Marum werken als het gaat om afval samen binnen de Reinigingscommissie Westerkwartier. De commissie zet zich onder andere in om zoveel mogelijk afval aan de bron te scheiden en natuurlijk speelt daarbij de milieuboer een belangrijke rol. Jaarlijks organiseert Rijkswaterstaat afdeling leefomgeving een onderzoek naar de scheidingsresultaten. De drie gemeenten hebben evenals vier jaar geleden ook nu weer aan het onderzoek meegedaan. En wat blijkt? Door een geweldige inzet en door een voortreffelijke medewerking van de burgers zijn de milieuprestaties hoog zonder extreme afvalbeheerskosten. Daardoor zijn de gemiddelde kosten voor de inwoners lager dan in andere gebieden. De Rijksoverheid verwacht van de gemeenten dat zij in 2015 minimaal 65% van het afvalaanbod aan de bron scheiden. Grootegast, Leek en Marum voldoen hier nu al aan met een score van 73%. De gemeentebesturen feliciteren hun inwoners met dit geweldige resultaat.
Op de foto staan de wethouders mevrouw Tanja Hazeloop van Leek en de heren Mark de Haan van Grootegast en Jan Oomkes van Zuidhorn waar sappakken sinds kort ook worden ingezameld. Wegens ziekte ontbrak wethouder Jan Vos van de gemeente Marum.