“Ja, nee, echt? Helemaal leuk, leuk, leuk!”

0
276
Grijpskerk 1 minuut gratis winkelen-10

Winnaar één minuut gratis winkelen totaal verrast!

GRIJPSKERK – Dat Marskramer de verkiezing ‘Het beste bedrijf van de Streek’ heeft gewonnen is natuurlijk geen verrassing meer. Voor Anita Hofman uit Grootegast kwam er echter nog iets heel moois achter die verkiezing weg. Zonder erbij na te denken wat de gevolgen waren vulde ze, evenals honderden andere klanten van Marskramer, een stembiljet in. Met die gevolgen werd ze vorige week geconfronteerd: ze mocht één minuut gratis winkelen bij C1000 Arkema in Grijpskerk!
De redactie van de Streekkrant bracht Anita Hofman begin vorige week op de hoogte. “Wat? Meen je dit? Geweldig! Wanneer, donderdag? Ik ga oppas regelen, want hier wil ik bij zijn!” was de spontane reactie van de inwoonster van Grootegast. Op woensdag werd het wel even spannend, want de kinderen Mirthe (vier jaar) en Marnick (anderhalf) waren niet helemaal fit. Anita overwoog heel even om manlief René te laten gaan, maar kwam daar later toch weer op terug. “Ik dacht: als René het moet doen weet ik het ook niet…”
Eigenaar Johan Arkema van C1000 Arkema in Grijpskerk toonde zich zoals gebruikelijk de gulle supermarkteigenaar die wilde meewerken aan de actie. Hofman kreeg de spelregels te horen, per soort product niet meer dan één artikel pakken. Die instructie was duidelijk en nadat donderdagochtend iets na negen uur ’s ochtends het startsein klonk, racete Anita Hofman als een Formule 1 coureur door de supermarkt. Ze had zich goed voorbereid, want ze koos uitgekiend de producten uit die ze wilde. Van babyluiers tot wasmiddel en van koffiebonen tot grote pakketten vlees. De oogst was niet mals. Sterker nog, met het uiteindelijke bedrag van 116,34 euro bracht ze het er uitstekend van af. Iets wat Arkema kon beamen. “We hebben wel eens deelnemers gehad die voor ongeveer 25 euro aan producten binnen een minuut ophaalden. Dat vonden we dan zo weinig, dat we er zelf dan vaak nog wat bij deden. Maar dat was bij Anita niet nodig, ze had vooraf heel goed uitgedokterd welke producten ze binnen een minuut in haar winkelkarretje wilde hebben.”
En de gelukkige winnares zelf? Die toonde zich ook erg tevreden. “Jazeker, ik win nooit wat. Dit is helemaal leuk, leuk, leuk!” De opbrengst was geweldig, want de familie Hofman kan wat luiers betreft weer enkele weken vooruit, terwijl het voor de komende tijd eveneens voldoende wasmiddel in huis heeft. Anita was het winkelen zeker nog niet zat. “Nu ga ik nog even de inkopen doen die ik ben vergeten. En deze betaal ik wel gewoon hoor”, voegde ze er nog snel aan toe. Toch bleef het hier niet bij, want Johan Arkema overhandigde haar ook nog een bloemetje. “Die heb je zeker verdiend.”
En zo is het maar net!

Grijpskerk 1 minuut gratis winkelen-3 Grijpskerk 1 minuut gratis winkelen-6 Grijpskerk 1 minuut gratis winkelen-7  Grijpskerk 1 minuut gratis winkelen-8