Jonge helden onderscheiden met heldenmedaille

0
107
Achtkarspelen - heldenmedailles

GERKESKLOOSTER/BUITENPOST – Vijf jongens uit Gerkesklooster ontvingen dinsdag van burgemeester Gerben Gerbrandy de bronzen medaille van het Carnegie Heldenfonds. Raymond Brinkman, Gerbert van der Heide, Zweitze van der Heide, Marco Kooistra en Lars Niewijk ontvingen deze onderscheiding vanwege hun heldhaftige en adequate optreden in september vorig jaar. Op 23 september zag het vijftal een Duitse schipper in het water vallen. De heer Preiss probeerde te zwemmen maar verdween onder water. De jongens zijn daarop direct in het water gesprongen om hem te redden en schakelden direct de hulpdiensten in. Spijtig genoeg mocht hulp niet meer baten. Desondanks werd het optreden van de vijf jongens als zeer heldhaftig beschouwd en heeft burgemeester Gerbrandy de jongens voorgedragen voor een onderscheiding bij stichting Carnegie Heldenfonds. Foto door Binne Louw Katsma.