Jongeren op bezoek bij technische bedrijven

0
84
Regio - techniekdag

REGIO – 386 Leerlingen van het Lauwers College in Kollum, Buitenpost en Surhuisterveen en van het Singelland in Surhuisterveen en het Nordwin College in Buitenpost bezochten donderdag 23 technische bedrijven in de regio. De Techniekdag werd georganiseerd door De Gouden Driehoek Noordoost Fryslân en speelt in op de sterk toenemende vraag aan technisch geschoold personeel de komende jaren. Dit geldt ook voor de regio Noordoost Fryslân, waar veel technische bedrijven vertegenwoordigd zijn. De bedrijven lieten zien hoe leuk techniek kan zijn door de leerlingen met het brede vakgebied van de techniek te laten kennismaken. De leerlingen kregen niet alleen een rondleiding bij ieder bedrijf, maar werden ook geïnformeerd over de mogelijke functies die binnen de bedrijven aanwezig zijn en welke keuzes leerlingen dan kunnen maken qua vervolgopleidingen. De verschillende technische sectoren werden op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht. Gelet op de verwevenheid van de techniek met ons dagelijkse leven blijft er volop werkgelegenheid bestaan in de branche. De verwachting is dat er over twee jaar zo’n 165.000 vacatures in de techniek zijn.