Joop Atsma

0
125
Joop Atsma 2012

HOLWERD – De stichting Holwerd aan Zee gaat advies krijgen van oud-staatssecretaris Joop Atsma. Dit werd bekend gemaakt tijdens een CDA-werkbezoek aan Holwerd. De rol van Atsma is puur adviserend, zonder eigen belang. Zo’n veertig CDA’ers waren in Holwerd voor uitleg over het project, waaronder Europarlementariër Wil Eilering uit Drachten en CDA-gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel. Al eerder maakte het CDA Dongeradeel en de Friese CDA-statenfractie zich sterk voor geen bestuurlijke drukte rond Holwerd aan Zee. Statenlid Henk van der Veen: ‘Vraag sterke mensen met kennis om je heen, maar laat ze het niet overnemen. Met Joop heeft de stichting een naam in huis die als een soort van wegbereider kan fungeren vanuit een adviserende rol.’ Het comité van aanbeveling Holwerd aan Zee bestaat nu als uit Siem Jansen van de NOM en dijkgraaf ir. Paul Erkelens. Door de mogelijke ontwikkelingen van een nieuwe gemaal, binnenmeer en sluis, ontstaat er geheel nieuwe ruimtelijke omgeving. De aanwezigheid van water moet nieuwe ondernemers lokken, volgens de stichting staan er een aantal al te trappelen. Hiddema: ‘Holwerd kan het Appelscha van het Noorden worden, omdat de hele streek er van mee profiteert.’