Kampioenen laten zien titel waardig te zijn

0
111
DOS en Excelsior

GRIJPSKERK – De muzikanten van CMV Excelsior Grijpskerk en Showband D.O.S. Ulrum sloegen afgelopen week de handen ineen om hun behaalde titels op het Wereld Muziek Concours gezamenlijk te vieren. In de PKN-kerk te Grijpskerk gaven zij een gezamenlijk kampoensconcert.
Excelsior trapte het concert af en liet onder andere ‘De Ruigewaard’ horen, het stuk waarmee zij kampioen zijn geworden op het WMC. Ze sloten hun eigen programma af met het werk ‘West Side Story’ waarin de drummer de zaal op zijn kop zette met zijn solo. Showband D.O.S. presenteerde het eerste gedeelte van hun nieuwe show ‘War and Peace’. Bekende melodieën van onder andere Schindlers List zijn hierin verwerkt.
Natuurlijk mocht ook de beroemde ‘Sportshow’ niet ontbreken waarmee Showband D.O.S. kampioen is geworden. Het concert werd afgesloten met een groot orkest, want beide orkesten verschenen samen op het podium en speelden uiteraard ‘We are the champions’.