Klaas-Wybo van der Hoek legt ‘Het geheim van het gemeentehuis’ bloot

0
133
Het geheim van het gemeentehuis

GRIJPSKERK – Klaas-Wybo van der Hoek, fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad van Zuidhorn, heeft over zijn ervaringen in de gemeenteraad van Zuidhorn een boek geschreven. Het heeft als titel: ‘Het geheim van het Gemeentehuis’.
Afgelopen week werd het boek gepresenteerd en bood Van der Hoek het eerste exemplaar aan, aan de huidige en oud-raadsleden van GroenLinks in Zuidhorn.
Klaas-Wybo van der Hoek heeft het boek gemaakt als eerbetoon aan de kiezers en zijn (oud-)fractiegenoten. Op de foto staat links van hem Henk Bakker; rechts Jan de Vries en Tsjalling Buwalda. Dit nieuwe boek ‘Het geheim van het Gemeentehuis’ is een opvolger van ‘Het spook van het Provinciehuis’, een kinderboekje wat Van der Hoek schreef toen hij afscheid nam van de Provinciale Staten van Groningen. Dit keer zijn hoofdrolspelers Klaas en Thijs volwassen geworden en wisselen zij in zeven verzonnen gesprekken van gedachten met een ik-figuur als vader. De weerslag van de zeven fictieve gesprekken staan in hoofdstukken tussen de andere hoofdstukken. In deze andere hoofdstukken zijn enkele niet verzonnen bijdragen opgenomen uit de dagelijkse praktijk van de gemeentepolitiek. “Een glimp van een antwoord op de vraag wat gemeenteraad en gemeentepolitiek is”, is volgens Van der Hoek de rode draad in het boek. “En het is een hernieuwde zoektocht naar het antwoord op de vraag waarom je je met de samenleving, ook met de politiek bezig zou moeten houden. Al is het maar een klein beetje.”
Het boek is verkrijgbaar bij Boekhandel Hoekstra te Grijpskerk en bij boekhandel De Schoelier in Zuidhorn en kost 6,50 euro. De vernieuwde herdruk van ‘Het spook van het Provinciehuis’ is ook bij beide boekhandelaren te verkrijgen).