Markt in Buitenpost uitgebreid met aantal nieuwe ondernemers

0
148
Buitenpost - markt

BUITENPOST – Al bijna veertig jaar lang is er iedere donderdagmiddag markt op het Christinaplein in Buitenpost. De markt was altijd een levendige plek, waar men naast de nodige boodschappen ook een praatje maakte met de marktkooplui en bekenden die men tegenkwam op de markt. De afgelopen tijd hielden echter een aantal ondernemers er mee op, waardoor het een steeds kleinere markt werd.
De visboer, die al veertig jaar lang op donderdagmiddag op de markt in Buitenpost staat, besloot de markt nieuw leven in te blazen en op zoek te gaan naar nieuwe ondernemers die samen met het reeds bestaande aanbod de markt weer compleet zouden maken. ‘Dat is gelukt! Een markt is pas een markt wanneer er van allerlei soorten handel aanbod is. Er staat nu weer een markt met voor ieder wat wils!’ aldus de visboer. Erik Buiter, één van de ondernemers die sinds kort op de markt te vinden is, is enthousiast over de nieuwe opzet van de markt. ‘In Buitenpost staat weer een volwaardige markt, waar mensen hun boodschappen komen doen maar waar men ook terecht kan voor een gezellig praatje.’ Op de markt, die iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur duurt, zijn vertegenwoordigd: Een bloemist, visboer, kaasboer, poelier, een notenzaak, groente- en fruitboer, ondermode, huisdierbenodigdheden en een zaak met beddengoed.