Nederlandse Kampioenen gehuldigd in gemeentehuis

0
155
Buitenpost - kampioenen 2

ACHTKARSPELEN – Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis in Buitenpost werden de Nederlandse Kampioenen van de gemeente door wethouder Marten van der Veen gehuldigd. Individuele sporters en sportteams die een nationaal of internationaal kampioenschap behaald hebben en in de gemeente Achtkarspelen wonen konden zich aanmelden. Voor alle winnaars en hun trainers was er een bos bloemen en een envelop met inhoud. De winnaars van 2013: Jan-Okke Loonstra uit Surhuisterveen, Nederlands kampioen grasbaan races shorttrack ST1 (450cc) in Eenrum, Yteke Hoogsteen (Kollum) Eva van Sluijs (Harkema) en Wilma de Vries (Drogeham) van WSBF werden Nederlands Kampioen Acro D-senioren in Oss. Eveneens van WSBF werden Irna van der Heide, Femke Kooistra, Elina Sipma, Nellie Bijker, Annieck Wiersema, Kimberley Hoexum (Nijzijl), Ilse Frankes, Hillie van der Veen  en Chaluna van der Elst Nederlands Kampioen op het onderdeel Groepsspringen in Urk. Inge van der Heide, Anouk Hoogsteen en Joke van der Meer (Kootstertille) van VIOS werden Nederlands Kampioen Rhytmic Twirl Ensemble Preteen Beginner in Almere. De laatste winnaar was het paard Zur Beuckenwijk. Het paard wint de ene koers na de andere in de drafsport. Zijn eigenaar en trainer Johannes Kramer nam namens Zur Beuckenwijk de bloemen en de envelop met inhoud in ontvangst.