Allerlaatste Marnemaatje voor Bert Bos

0
172
SONY DSC

EENRUM – GroenLinks lijsttrekker Herwil van Gelder heeft het vijfde en tevens laatste Marnemaatje uitgereikt aan Bert Bos, een markante persoon uit Eenrum. Het Marnemaatje is een kunstwerkje, gemaakt door Mirjam Meerholz, kunstenaar uit Houwerzijl. Bert is een man die zijn dromen waar maakt. In Groningen stad was hij enkele jaren bestuurslid van stichting stadsboerderij De Wiershoeck. Daar heeft hij meegewerkt aan het realiseren van een biologische winkel en een belangrijke sociale ontmoetingsplek midden in de wijk Beijum. Sinds 2001 houdt hij zich bezig met sociale projecten in en rondom Eenrum. Zo constateerde hij dat er geen plek voor de jongeren was waar ze elkaar konden ontmoeten wat resulteerde in verveling en gedoe rondom de jeugd. Er kwam dus een officiële hangplek net buiten Eenrum en binnenkort wordt daar zelfs de eerste steen gelegd voor een nieuwe jeugdsoos. Bert zette ook een klussendienst op waarbij onder andere jongeren klusjes doen voor ouderen. Weer een ander plan waar Bert aan werkt is het opzetten van een project Noaberschap in de Marne. Hij heeft daarvoor contact gelegd met het project Ulrum 2034 dat daar ook mee bezig is. Ook leven er plannen bij hem voor het opzetten van duurzame dorpstuinen, gemeenschappelijk eten, e-bike verhuur, het opzetten van een reparatiewerkplaats. Het Marnemaatje is wel verdiend dus!