Honderd jaar en ze puzzelt nog steeds

0
110
grijpskerk mw rozema 100 jr 1

GRIJPSKERK – Met een mooie bos bloemen werd mevrouw Rozema-de Vries afgelopen zondag verrast door burgemeester Bert Swart. Rozema heeft de mooie leeftijd van honderd jaar bereikt. En voor haar leeftijd is ze nog zeer goed bij de tijd, zo vertelt haar schoonzoon Wiersema. “Ze heeft een fenomenaal geheugen. Ze leest nog altijd de krant en houdt van puzzelen.” Mevrouw Rozema werd in 1914 geboren in Hoogkerk. Ze komt uit een gezin van negen kinderen en ging in Aduard en later Oldekerk naar school. “Het hoofd van  de school vond haar een slimme meid en raadde haar aan om een vervolgopleiding te gaan doen. Ze moest meewerken op de boerderij.” In 1937 is ze getrouwd met Jan Rozema en ze gingen wonen in Niezijl en kregen samen acht kindere, vier meiden en vier jongens. Die kinderen wonen verspreid door het land, twee kinderen wonen zelfs in het buitenland. In 1964 is de boerderij afgebrand, later verhuisde het gezin naar Grijpskerk. De verjaardag is groots gevierd met zo’n negentig gasten, volop genieten dus voor de jarige.