Huwelijksgeluk in Doezum

0
117
Doezum 60 jarig huwelijk

DOEZUM – Het heeft wel drie jaar geduurd voor Jouke Zuidema het ja-woord kreeg van Corstina Verweij, maar dan heb je ook wat: het echtpaar was afgelopen woensdag maar liefst zestig jaar getrouwd. Burgemeester Kor Dijkstra verblijde het echtpaar met bloemen. Jouke heeft verschillende werkzaamheden gehad, zoals boerenknecht en bij een kaasmakerij en fuitkweker. “Daar heb ik mijn vrouw ontmoet. Het duurde dus wel even voordat ik met haar mocht trouwen. Dat ging in die tijd nog heel anders. Ik wou emigreren, maar dan kreeg ik haar niet mee.” Corstina heeft jaren de school in Doezum schoon gemaakt. Nu kan ze niet veel meer en is Jouke mantelzorger. “Ik probeer zo veel mogelijk zelf te doen. We kunnen elkaar niet missen.” Jouke heeft nog allerlei hobby’s, zo mag hij nog graag orgel spelen en ook werkt hij graag in de tuin. Afgelopen weekend is hun jubileum nog eens gevierd met familie en vrienden.