Huwelijksgeluk in Oldehove

0
95
oldehove 60 jr huw vd wal

OLDEHOVE – Al zestig jaar getrouwd, dit heugelijke feit is bij het echtpaar van der Wal-Knuit uit Oldehove niet ongemerkt voorbij gegaan. Wethouder Bert Nederveen bezocht het echtpaar – burgemeester Bert Swart was verhinderd – en verraste het diamanten paar met een mooi boeket bloemen. Zowel Dirk van der Wal als ‘zijn’ Gepke Knuit is geboren in 1934 in Groningen. Dirk werkte bijna zijn hele werkzame leven bij de PTT, later KPN als monteur, terwijl Gepke verschillende werkzaamheden verrichte in het ziekenhuis en op school. Het echtpaar heeft twee dochters en momenteel genieten ze nog volop van hun klein- en achterkleinkinderen. Dirk schildert graag en Gepke mag graag kaartjes maken en ook verzamelt ze postzegels. Ook tuiniert het echtpaar graag, vroeger hadden ze een tuinhuisje in het Stadspark en ook was er een vakantiehuisje in Engeland, mét uitkijk op zee. En nog altijd genieten de twee van het leven, maar moeten het door hun leeftijd wel steeds iets rustiger aan doen. Een andere hobby is stijldansen. Ook dat gaat wat langzamer, maar ze doen wat ze nog kunnen en daar wordt volop samen van genoten.