Jakob Zwik

0
187
Jakob Zwik

Handbalvereniging SV Merna heeft een prima week achter de rug. De Vriendenloterij maakte namelijk bekend dat de vereniging uit Wehe den Hoorn op de vierde plaats is geëindigd van meest gesteunde clubs door de loterij. In totaal mochten 95 clubs ruim 66.000 euro verdelen. Daarvan krijgt SV Merna dus een mooi percentage op haar bankrekening gestort. En daar zijn ze in hartje De Marne maar wat blij mee. “De leden van SV Merna hebben elf euro per lot betaald en van ieder lot gaat er 5,50 euro naar de club”, vertelt Jakob Zwik. “We hebben als vereniging meegedaan aan een belactie en daardoor hebben we extra leden lid gemaakt van de loterij. Dat heeft voor de vereniging aardig uitgepakt en wij zijn dan ook erg blij met de steun.” De handbalvereniging gebruikt dit om de begroting rond te krijgen en er extra activiteiten mee te organiseren. “We willen zoveel mogelijk mensen kunnen laten handballen, vandaar dat we de contributie ook zo laag mogelijk willen houden. In Leens betalen we vijftig euro per uur aan zaalhuur, in Peize is dat bijvoorbeeld maar 25 euro. We krijgen dan wel deels een wedstrijdvergoeding van de gemeente en daarnaast gebruiken we een deel van het bedrag om de club rond te krijgen.” Ook gaan de jeugdleden op kamp, dit jaar is de groep voor het eerst gesplitst. “De kinderen tussen 5 en 12 jaar gaan op vier april weg, en de kinderen van twaalf tot zestien jaar gaan op 13, 14 en 15 juni op kamp. Het gaat hier om een handbalkamp, sport en plezier maken wordt hiermee gecombineerd.”