Ook Schouwerzijl krijgt een eigen vredesboom

0
192
Schouwerzijl filmpje boomplanten-10

SCHOUWERZIJL – Naast burgemeester van De Marne, mag Koos Wiersma zich tegenwoordig ook ‘burgemeester voor Vrede’ noemen. Wiersma heeft zich namelijk aangesloten bij de wereldwijde organisatie ‘Mayors for Peace’, een organisatie waarbij gestreefd wordt naar vrede. In de gemeente De Marne worden daarom vredesbomen geplant, zo ook afgelopen woensdag in Schouwerzijl op het grasveld bij de Sariesweg.
Dit is de vierde vredesboom in de gemeente. De andere bomen staan in Wehe-den Hoorn, Westernieland en Lauwersoog. Uiteraard werden de kinderen uit Schouwerzijl betrokken bij dit bijzondere moment. Zij stopten hun wens voor vrede in een kokertje, die samen met de boom werden ingegraven. Na afloop werden de kinderen getrakteerd op een poppenshow van Eya Popeya uit Zoutkamp.

Schouwerzijl filmpje boomplanten-3 Schouwerzijl filmpje boomplanten-6 Schouwerzijl filmpje boomplanten-7