Oomkes wil voor vertrekt debacle Boerema oplossen

0
83

ZUIDHORN – Wethouder Jan Oomkes (PvdA) wil nog voor hij met pensioen gaat, het project op de grond van de voormalige garage Boerema in Zuidhorn vlottrekken. Hij reageerde daarmee op vragen van de VVD, die gehoord had dat de wethouder met nieuwe plannen bezig is voor het gebied. Oomkes erkende dit, maar zei ook dat de partij een broedende kip stoorde door hier vragen over te stellen. “Door een broedende kip te storen, verliest men vaak het legsel,” zei de wethouder. “U hebt als raad gezegd dat u er geen hoogbouw wilt hebben. Daarom zijn we nu bezig met tien woningen, inclusief een eigen partkeerplaats. Alle partijen moeten daarbij water bij de wijn doen, maar niet zoveel dat het predicaat wijn verloren gaat.” Oomkes hoopt snel op duidelijkheid. “Het zou mij wat waard zijn als ik als wethouder persoonlijk dit proces kan voltooien.”