Raadslid niet blij met benaming ‘Rode Plein’

0
105

ZUIDHORN – Raadslid René Westerhoff-Dijkinga (VVD) is niet blij met de benaming ‘Rode Plein’, dat tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt voor het plein aan de Overtuinen. Dat liet hij zaterdagnacht op Twitter weten. “Steeds vaker hoor en lees ik dat het plein Overtuinen in Zuidhorn genoemd wordt als het Rode plein. Ik stoor mij daar aan en ik weet vele anderen ook. Het Rode Plein doet mij denken aan het Rode Plein in Moskou en aan de huidige stalinistische en tsaristische president Vladimir Poetin. Hij en zijn kliek zijn verantwoordelijk voor massale schendingen van mensenrechten, invasie van een soevereine staat Oekraïne, homohaat en ondemocratisch gedrag. Wat begon als een grap van wethouder Jan Oomkes (PvdA) is uitgelopen als steun aan Poetin. Het benoemen van de Overtuinen als het Rode Plein stoort me echt en zie ik als sanctioneren van het Russisch beleid.” Westerhoff pleit er daarom voor om het plein een nieuwe naam te geven. “Als de Overtuinen al een andere naam nodig heeft, dan ben ik voor de naam ‘Regenboogplein’.” In de tweets benadrukt Westerhoff dat hij de enige ‘roze kandidaat’ voor de verkiezingen in Zuidhorn is.