Vierde Marnemaatje voor Stichting Hartveilig

0
142
SONY DSC

KLEINE HUISJES – GroenLinks heeft haar vierde Marnemaatje uitgereikt en wel aan de bevlogen trekkers van Stichting HartVeilig, Corry Alblas en Piet Stuive uit Kleine Huisjes.
Zij ontvingen het prachtige beeldje, gemaakt door Mirjam Meerholz uit Houwerzijl, uit handen van Herwil van Gelder.
Alblas en Stuive staan voor hun ideaal, welke inhoudt dat waar men zich ook in De Marne bevindt, er altijd een getrainde vrijwilliger klaarstaat om te helpen in het geval van een hartstilstand. Deze persoon moet binnen zes minuten reanimeren, anders is het dikwijls te laat.
De aanrijtijden van een ambulance zijn in de gemeente vaak langer vanwege de uitgestrektheid van het gebied. Het is een ontluisterende ervaring als hartfalen je overkomt, maar niet denkbeeldig. Piet vertelt dat er vorig jaar zeven mensen gered zijn door het doortastend optreden van een voorbijganger die niet alleen 112 belde maar ook zelf aan de slag kon met het slachtoffer.