Zuidhorn blij met terugkeer zondagvoetbal

0
147

ZUIDHORN – Het bestuur van vv Zuidhorn heeft besloten dat er met ingang van komend seizoen weer een zondag 1 onder vlag van KNVB speelt. Dit naar aanleiding van een positief advies van de commissie die daar onderzoek naar deed. Het bestuur en de commissie hebben dit besluit afgelopen woensdag op de buitengewone ledenvergadering toegelicht. De buitengewone ledenvergadering was overigens belegd om akkoord te vragen voor een gewijzigde bestuursstructuur en het kiezen en benoemen van een nieuwe voorzitter in de persoon van Hessel Brandsen.  Het terugtrekken van zondag 1 werd als een groot gemis ervaren, zowel voor een deel van de voetballers als voor de supporters.  Er is uit de vereniging een aantal mensen opgestaan die het bestuur hebben aangeboden onderzoek te doen naar de haalbaarheid van herintroductie van de zondag 1 (commissie bestaande uit Bert Broekhuis, Mart Jansma, Tjibbe Jan Werksma en Rob Winkel).  Ze kregen de ruimte. Voor een doorstart werd als eis gesteld:  minimaal 20 spelers en spelers met de basis bij vv Zuidhorn. Er is uiteindelijk een selectie ontstaan van 26 spelers, die in aanmerking willen komen voor zondag 1.  De commissie heeft daarmee voldaan aan de kaders die gesteld waren. Vanuit het bestuur zullen de komende weken gesprekken worden gevoerd met de kandidaten voor trainer en staf. “Al met al zijn we hartstikke blij dat er op zondagmiddag weer gevoetbald zal worden in Zuidhorn. Het feit dat dat weer mogelijk is geeft een groot plezier terug bij een groot deel van de spelers en supporters, prestaties zullen dan vanzelf weer volgen. We hopen in ieder geval weer een basis te hebben gelegd voor een positief vervolg.”, zegt Minne Bonnema van de communicatieafdeling.