Atelierroute Lauwersland: 195 kilometer aan kunst

0
182
Kollum Kunstroute

REGIO – Voor de drieëntwintigste keer werd afgelopen twee weekenden de Atelierroute Lauwersland Kunst aan Huis georganiseerd. Het thema voor deze kunstroute was dit jaar ‘Dat vind ik nou mooi!’ De route, van in totaal 195 kilometer, ging langs in totaal 28 professionele kunstenaars in Groningen en Friesland. Ook was het mogelijk om slechts bij één of een aantal kunstenaars op bezoek te gaan in hun atelier. De overzichtstentoonstelling van de verschillende kunstenaars was te zien in Museumboerderij Verhildersum te Leens. Mensen die de kunstroute bezochten konden bij de deelnemende ateliers een ‘Kans op Kunst-lot’ kopen, waarmee ze kans maakten op een kunstwerk naar keuze ter waarde van 1000 euro. Op de foto een bezoeker in het atelier van keramist Karel Sterk.