Dertiende Bonifatiusloop met nieuwe route door binnenstad

0
150
Dokkum Bonifatiusloop-13

DOKKUM – Voor de dertiende keer werd in Dokkum vanuit startplaats de Bonifatiuskapel de Bonifatiusloop georganiseerd. Het evenement, dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de belangrijkste loop- en wandelevenementen van Noordoost Friesland, trok een groot aantal deelnemers. Ondanks de harde wind waren de weersomstandigheden verder perfect. Droog, een zonnetje en een prima temperatuur.
Mede dankzij het weer en de massale inzet van de vele vrijwilligers werd het evenement weer een groot succes. Deelnemers aan de loop konden kiezen voor drie afstanden, 5 en 10 kilometer en een halve marathon. Het parcours van de halve marathon was helemaal vernieuwd. De routes gingen door historische binnenstad van Dokkum en over de karakteristieke bolwerken.

 

Dokkum Bonifatiusloop-16  Dokkum Bonifatiusloop-15 Dokkum Bonifatiusloop-6